Turizmus

A péterréveiek nem mulasztják el az összejövetelt a Kismoholi strandon

Ljubojev Vukašin | 2019. augusztus. 12. | 12:42 | Turizmus

Péterréve lakosai, a múlt hétvégén, a Kismoholi strandon ünnepelték meg a falu napját.

A faluban az évente egyszeri összejövetel, a nemzedékek találkozójának szervezője, az Október 8. Helyi Közösség, amely az évek során  a sport, a zenei és a szórakoztató műsorok révén, igyekszik minél több helybeli lakost összehozni, a jószomszédi kapcsolatok fenntartása céljából.

A jelenlevők élvezehették a sportjátékokat, a gyerekek műhelymunkáit, a dalokat és a táncokat, valamint a hagyományos birkapaprikás-főzőversenyen is részt vehettek.

Ennek a rendezvénynek a jelentősége Óbecse községben sokrétű, ezért a helyi önkormányzat idén is támogatta annak megvalósítását – mondta Dragan Tošić a község első embere, aki egyúttal bejelentette azt is, hogy az elkövetkező időszakban, erre a helyre, még több asztalt és padokat terveznek elhelyezni, és egyéb tartalmakkal is szeretnék bővíteni a strandot.

Az elmúlt három évben, a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság több, mint 42 millió dinárt fektetett be, a Péterréve területén található mezőgazdasági és vízellátási infrastruktúrába, míg több, mint 10 millió dinárt ítéltek oda, a térségben regisztrált mezőgazdasági termelők számára, a különféle pályázati vonalak alapján, mondta Vladislav Krsmanović, tartományi titkárhelyettes.

Ami a főzőverseny eredményét illeti, a 28 versenyző csapat legjobbja a péterrévei testvérpár, Pusztai Csilla és Lévai Eleonóra lett, akik a zsűri értékelése alapján, 97 ponttal, a legízesebb birkapaprikást főzték.

A péterréveiek nem mulasztják el az összejövetelt a Kismoholi strandon
Még több hír ebből a kategóriából