Egészségügy

Idén kevesebb a véradó Óbecsén, mint tavaly

Ljubojev Vukašin | 2019. augusztus. 21. | 9:59 | Egészségügy

Az óbecsei Vöröskereszt és a Vajdasági Transzfúziós Intézet, szerdán, önkéntes véradási akciót szervezett, a Városi színház tánctermében. Az akción 106 Óbecse községbeli lakos vett részt, akik közül 93-an adtak vért, 5-en pedig most először.

Egyenlőre elegendő vér van a készletben – mondta Beronja doktornő, hozzátéve, hogy ebben az évszakban ez nem gyakori eset. Mégis, a pillanatnyilag szolid értékes folyadékmennyiség ellenére, a Vajdasági Transzfúziós Intézet arra szólítja fel a polgárokat, különösen a negatív RH-tényezővel rendelkezőket, hogy a lehető legnagyobb mértékben vegyenek részt az önkéntes véradási akciókon.

Attól függetlenül, hogy most adtak először vért, vagy ezt rendszeresen csinálják, Óbecse polgárai elmondták, hogy ezt azért teszik, hogy segítsenek azokon, akiknek szükségük van segítségre.

Az óbecsei Vöröskereszt és a Vajdasági Transzfúziós Intézet, éves szinten, 17 önkéntes véradási akciót szervez községünkben, a következőre, október 9-én kerül sor, Óbecsén.

Idén kevesebb a véradó Óbecsén, mint tavaly

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából