Egészségügy

A Candida gyógyítása során a legfontosabb a kitartás

Bogdanović Zorana | 2019. szeptember. 6. | 8:47 | Egészségügy

A legyengült immunrendszer, stressz, az erős antibiotikumok használata, a túlzott szénhidrát- és cukorfogyasztás, csak néhány azon dolgok közül, amelyek felbontják a szervezet megfelelő működését teret adva a Candida gomba terjedésének, amely további egészségügyi gondokat okoz.

A Candida albicans gomba, a normál flóra része. Megtalálható a bőrön, az emésztőrendszerben, az intim testrészeken, de a szájüregben is. A gondot a gomba felgyorsult és túlzott szaporodása okozza, amely során felborul a gombák és baktériumok közötti normál flóra. Ekkor beszélhetünk gombás fertőzésről.

A candida nemtől, kortól függetlenül idézhet elő egészségügyi problémákat – újszülötteknél, de időseknél is megjelenhet. A diagnózis laboratóriumi vizsgálattal állítható fel, kenet- vagy széklet mintával.

A Candida gomba túlszaporodását előidézheti a stressz, a gyors ételek, az alkohol fogyasztása, de az ópiátok vagy kontraceptív gyógyszerek használata is. A kezelésnél pedig minden esetben kitartónak és következetesnek kell lenni.

A Candida gyógyítása során a legfontosabb a kitartás

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából