Közélet

A tábor jelentős támogatás a marginalizált csoportba tartozó gyermekeknek

Bogdanović Zorana | 2019. szeptember. 9. | 9:34 | Közélet

Óbecse község Gyermekbarátok Egyesülete által szervezett tizenkettedik interkultúrális gyermektábor „Nyújtsd a kezed és legyél a barátom” elnevezéssel, mintegy negyven gyermeket gyűjtött egybe, akik a Civil szervezet társadalmi és pedagógiai támogatási programjának kedvezményezettjei.

A Gyermekbarátok Egyesülete arra törekszik, hogy tevékenységeibe azokat az óvodáskorú gyermekeket is bevonja, akik egyébként nem voltak bekapcsolva a szokásos oktatási rendszerbe.

A tábor munkájában részt vett a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény, az Ivo Lola Ribar Cserkészcsoport, a Caritas és az Ökobecse Civil Szervezetek, valamint a Prizma könyvesbolt.

A tábor idén a „Svet oko nas” azaz  „A világ körülöttünk” elnevezést viseli, és az a célja, hogy az iskoláskorú gyerekeknek felkeltse a figyelmét a környezettudatosság fontosságára. A stratégiai partnerek mellett jelentős szerepük volt az önkénteseknek is.

Óbecse község Gyermekbarátok Társasága idén 110.000 dinárt kapott a Gyerekek Helyi Akciótervének költségvetéséből, amely Šormaz szerint nem elegendő az egész évben zajló tevékenységekhez. A hiányzó forrásokat az adományozók, az aktív polgárok és a Kozmopoliták idősebb generácójának szülei biztosították.

A tábor jelentős támogatás a marginalizált csoportba tartozó gyermekeknek
Még több hír ebből a kategóriából