Gazdaság

KÖRKÉRDÉS: Hiány van-e képzett iparosokból és kézművesekből Szerbiában?

Ljubojev Vukašin | 2019. szeptember. 26. | 11:45 | Gazdaság

A legutóbbi felmérések szerint Szerbiában hiány van képzett iparos és kézműves szakemberekből, az ipar minden területén, mintegy 90 ezer szakképzett személyre lenne szükség. 

A legnagyobb a hiány a kőműves, asztalos, festő, vízvezeték szerelési és egyéb építőmunkák területén dolgozó szakemberekből, ugyanis a legtöbben elhagyták az országot, hogy Ausztriában, Németországban vagy valamely más nyugati vagy skandináv országban dolgozzanak, ahol 2.000 eurós, vagy ettől nagyobb bért kapnak.

Hasonló a helyzet a mi községünkben is, hiszen egyre nehezebb szabad festőt vagy csempésző-burkoló szakembert találni. Ha mégis sikerül, három hetet vagy ennél is többet kell rájuk várni.

A polgárokat is megkérdeztük, nekik mi a tapasztalatuk ezen a téren, és szerintük hiány van-e szakképzett iparosokból és kézművesekből.  

KÖRKÉRDÉS: Hiány van-e képzett iparosokból és kézművesekből Szerbiában?

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából