Egészségügy

A mentőszolgálat újraélesztéssel életet mentet

Bogdanović Zorana | 2019. október. 1. | 12:34 | Egészségügy

Az óbecsei mentőszolgálat gyors beavatkozásának köszönhetően a múlt héten, a Szív Világnapján sikerült megmenteni egy a központhoz közeli utcában szívrohamot elszenvedett ember életét. A szemtanúk hívására a mentőszolgálat a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezett, majd hamarosan a rendőrök is megjelentek.

Azoknak a polgároknak, akik olyan eszméletlen állapotban lévő személyt találnak, aki nem lélegzik, a túlélési esélyek növelése érdekében meg kell kezdeniük az újraélesztés – állítják a mentőszolgálat szakemberei.

Sürgős esetben a 194-es, illetve a 6910-194-es számot kell tárcsázni. Nagyon fontos az együttműködés az egészségügyi dolgozókkal, hogy a hívó nyugodt és türelmes maradjon, és tudjon felelni minden feltett kérdésre még akkor is, ha azok illogikusnak, feleslegesnek vagy szükségtelennek tűnnek – mondják a mentősök.

Az óbecsei Egészségház mentőszolgálata tavaly 3500 alkalommal terepen és közel 10 ezer alkalommal ambulánsan végzett beavatkozást. 45 esetben szívleállásról volt szó, ebből 28 alkalommal végeztek újraélesztést, 18-szor sikerrel.

A 2011-es népszámlálási adatok szerint Óbecse községnek több mint 37 ezer lakosa van. Szerbiában Óbecse az egyetlen város, amelynek a szomszédságában nincs kórház, a legközelebbi ilyen intézmény 40-60 km-re található.

 

A mentőszolgálat újraélesztéssel életet mentet
Még több hír ebből a kategóriából