Közélet

Ünnepi akadémián emlékeztek meg a felszabadulás napjáról

Bogdanović Zorana | 2019. október. 9. | 11:35 | Közélet

Óbecse felszabadulásának 75. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi akadémiára tegnap este került sor a Városi Színházban.

Óbecse és Péterréve október 8.-án, Bácsföldvár pedig október 22.-én lett felszabadítva. Az Óbecse szabadságáért vívott harc öt napig tartott és a ellenség elnyomásával ért véget. Az óbecseiek számára ez a fasizmus karmai között töltött évek végét jelentette.

Az ünnepi akadémiát az óbecsei városi kórus Dobrog Hristova Csendes világ című művének előadásával nyitották meg. Az elesett antifasiszta harcosok tiszteletére a kórus Oscar Danon Lóháton a hegyre partizán dalát is előadta. Egy öt perces, A szenvedés és gyötrelem képei című filmet is bemutattak, amely emlékeztette az óbecseieket a fasiszta megszállás pusztító napjaira és az elesett harcosokra, akiket a fiatalabb generáció már csak azutcák és az iskolák nevei által ismer. A program a Đido Művelődési Egyesület táncelőadásával zárult le.

Ünnepi akadémián emlékeztek meg a felszabadulás napjáról

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából