Turizmus

Gasztro feszt – családi rendezvény, midenki ízlése szerint

Bogdanović Zorana | 2019. október. 9. | 11:36 | Turizmus

Harmadik alkalommal kerül sor a Gasztro Fesztiválra, a Than Fivérek Értelmiségi Kör Ifjúsági Mozgalmának szervezésében vasárnap, október 13.-án, 9 órai kezdettel az Erdőtelepítők parkjában.

Ez egy családi rendezvény, amely célja, hogy bemutassa a helyi tradíciókat, és gasztronómiai vállalkozókat. A fesztiválon öt vajdsági szakiskola diákjai is részt vesznek.

A vasárnapi ebédet 12 és 16 óra között tálalják fel. Egy porcióért 250 dinárt kell majd fizetni. A szervezők elmondása szerint vegetáriánus és vegán ételek is szerepelnek a fesztivál kínálatában. A látogatók az éttermek és a vajdasági gasztro fesztiválok promóciós standjainál is vásárolhatnak ételt.

A Gasztro feszt keretében a házi termékek piacát is megszervezik, ahol több mint 30 vajdasági termellő mutatja be termékeit. A kínálatban kézműves sörök, borok, sajtok és egyéb tejtermékek, gyümölcs- és zöldségtermékek, valamint különféle húskészítmények szerepelnek.

A szervezők gyermeksarkot is készítenek a legkisebbek számára, népi kézműves termékekkel és arcfestéssel, amivel teljessé válik a Gasztro feszt családi programja. Turisztiaki útjelző táblák kihelyezését is tervezik, amivel a látogatók számára megkönnyítenék a rendezvény helyszínének megtalálását. A tervek szerint a fesztivál este 20 óráig fog tartani.

Gasztro feszt – családi rendezvény, midenki ízlése szerint
Még több hír ebből a kategóriából