Közélet

Régi kézművességek éledtek újjá az óbecsei Városi Múzeumban

Ljubojev Vukašin | 2019. október. 10. | 9:07 | Közélet

A Gyermekhét keretén belül a Városi Múzeum megnyitotta ajtaját a helyi iskolások és óvodások előtt. A számos műhelymunka mellett, amelyek a hét folyamán történtek, a legfiaialabb lakosoknak itt lehetőségük volt a 20. század első feléből származó műtárgyakon keresztül megismerni a régi kézműves foglalkozásokat.

Az előadás és a bemutató mellett a gyerekeknek lehetőségük volt közelről is megtekinteni a kiállított tárgyakat, és egyes eszközöket akár ki is próbálni. Többen először jártak a múzeumban, de valószínű nem utoljára, mivel innen, élményekkel felpakolva tértek haza.

A múzeumi raktár 16.000 műtárgyat őriz, gyűjtemények szerint rendezve, mint a halászati, az ács, a kovács, és a mezőgazdasági eszközök és szerszámok gyűjteményét, a kerámia, hangszer gyűjteményt, és még sok más olyan terméket, amelyet a helyi közönségnek eddig nem volt lehetősége megtekinteni.

Régi kézművességek éledtek újjá az óbecsei Városi Múzeumban

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából