Közélet

Sürgős intézkedésekkel a hátrányos helyzetű gyermekek problémáinak megoldására

Bogdanović Zorana | 2019. október. 11. | 10:06 | Közélet

A Gyermekhét keretén belül, a helyi Szociális Központ, a Népkönyvtár és a Gyermekbarát Egyesület szervezésében, A gyermekek jogainak gyakorlása Óbecse területén címmel tartottak kerekasztal beszélgetést a községháza dísztermében.

A statisztikák azt mutatják, hogy Óbecse község területén az ENSZ Egyezmény által előírt élethez való jog, valamint a túléléshez és a fejlődéshez való jog van a legveszélyeztetettebb helyzetben. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy az Óbecse területén élő 6000 gyermek közül 1772-en igénylik a szociális védelmi rendszer szolgáltatásait. Ebből 961 gyermek él szélsőséges szegénységben.

Šormaz azt tanácsolta, hogy a civil szektor kötelessége kezdeményezni a gyermekek jogairól és a gyermek jogainak védelméről szóló törvény elfogadását, valamint a nemzeti gyermekjóléti akcióterv kidolgozását.

Sürgős intézkedésekkel a hátrányos helyzetű gyermekek problémáinak megoldására

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából