Kultúra

Az óbecsei Városi Múzeum állapota országos szinten is az egyik legrosszabb

Bogdanović Zorana | 2019. október. 16. | 13:15 | Kultúra

Amellett, hogy az óbecsei Városi Múzeum épületének egy része biztonsági szempontból használhatatlan, nincs megfelelő körülmény a kulturális örökség megőrzésére sem. Az épület amelyben az intézmény működik a 19. század nyolcvanas éveiben épült.

A nyár eleje óta a nagyterem is zárva van, mivel a tetőszerkezet rossz állapota és a nagy esőzések miatt a mennyezet omladozni kezdett. Azonban nem ez az egyedüli gond.  A múzeumi raktár falai is omladozni kezdtek.

A Kulturális és Tájékoztatásügyi Minisztérium nem kérdőjelezi meg a múzeumi tevékenység elvégzésének minőségét, viszont az itt dolgozók munkakörülményeit, nagyon rossznak találják. Az év végén újra kiírják a Városok a fókuszban című pályázatot, amely segítségével fázisokban megkezdhetik az óbecsei múzeum felújítását.

Az önkormányzat a Városi Múzeummal közösen kell, hogy kidolgozza a projekt dokumentációt. Az intézmény vezetősége az illetékes minisztériumtól kap majd tanácsot a további teendőket illetően, mondta Masliković.

A miniszter szerint az önkormányzat és az illetékes minisztérium mellett a Nagyberuházási Igazgatóságot és más minisztériumokat is be kellene vonni az intézmény felújításának a tervébe, hogy az minél előbb megvalósulhasson és a múzeum megfelelő körülmények között működhessen.

Mindezek ellenére a múzeum tevékenységét nem függesztették fel.

Az óbecsei Városi Múzeum állapota országos szinten is az egyik legrosszabb
Még több hír ebből a kategóriából