Egészségügy

Óbecsén is igényelhetők a védőoltások a szezonális influenza ellen

TV Bečej Redakcija | 2019. október. 17. | 12:17 | Egészségügy

Óbecsén is igényelhetők a védőoltások a szezonális influenza ellen

Óbecse község területén megkezdték a szezonális influenza elleni védőoltások beadását. Az óbecsei Egészségházban azt mondják, elegendő négy valens influenza elleni oltás érkezett.

A védőoltásokat leginkább a krónikus betegeknek és a 65 évnél idősebb személyeknek ajánlják, de minden érdeklődő felnőtt és a hat hónaptól idősebb gyermekek is felvehetik a védőoltást.

Az influenzajárvány leginkább az év elején és az év végén jelentkezik, emiatt az októberi és a novemberi hónap a legideálisabb a védőoltás felvételére, az immunrendszernek ugyanis néhány hétre szüksége van ahhoz, hogy ellenállóvá váljon.

A védőoltás ingyenes, de nem ajánlott olyan személyeknek, akik allergiásak a tojásra, vagy más, a védőoltásban megtalálható hatóanyagra.

Az érdekelteknek a védőoltás felvétele előtt választott orvosuknál kell jelentkezniük.

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából