Közélet

Megemlékeztek az 1944/45-ben elhunyt ártatlan áldozatokról

TV Bečej Redakcija | 2019. november. 4. | 12:14 | Közélet

Pénteken Óbecsén a belvárosi római katolikus temetőben emlékeztek meg az 1944/45-ös atrocitások ártatlan áldozatairól. Az áldozatok emlékére felállított kopjafánál Molnár Viktor a Vajdsági Magyar Szövetség községi elnöke mondott beszédet.

Az áldozatok lelki üdvéért Fuderer László plébános mondott imát, majd a jelenlévők elhelyezték koszorúikat a kopjafa lábánál.

A megemlékezésen jelen voltak a helyi politikai pártok, és civil szervezetek, valamint az önkormányzat képviselői.

A bácsföldvári katolikus temetőben szombaton került sor az emlékmű felszenteléssel egybekötött megemléskezésre. A márványból készült emlékművet Somogyi Katalin és férje Dr. Somogyi Sándor adományozta.

Miután Horváth László bácsföldvári  és Paskó Csaba kelebiai plébános felszentelték az emlékművet, a jelenlévők, az áldozatok hozzátartozói, a helyi politikai pártok és civil szervezetek, valamint a helyi önkormányzat képviselői elhelyezték a kegyelet koszorúit az emlékmű talapzatánál.

Megemlékeztek az 1944/45-ben elhunyt ártatlan áldozatokról

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából