Közélet

Ki dobálja a hulladékot az illegális szeméttelepre Péterrévén?

Bogdanović Zorana | 2019. november. 14. | 11:43 | Közélet

Az egyes személyek felelőtlenségét végül az óbecsei polgárok fizetik meg. Ezt legjobban mutatja az is, hogy az óbecsei önkormányzat költségvetéséből a tavalyi évben fél millió dinárt fordítottak három illegális szeméttelep eltakarítására – a péterrévei mellett Óbecsén a Bolmán utcai és a Főutcán a 49-es házszámú elhagyatott háznál.

Egy év telt el azóta, hogy eltakarították a péterrévei illegális szeméttelepet, azóta azonban a helyzet újra a régi. A hulladék egészen a főútig terjedt, ami miatt a Tiszamente-Óbecse kft. a Közép-Bácska DTD Vízgazdálkodási vállalattal együttműködve a szemetet buldózerrel tömörítette össze.

Az illegális szeméttelep helyszínétől húsz méterre van hihelyezve a „Tilos a hulladék kirakodása“ feliratot tartalmazó figyelmeztető tábla. Azonban ez nem elegendő ahhoz, hogy nem alakuljanak ki újabb szeméttelepek.Elengedhetetlen a szisztematikus ellenőrzési és büntetőpolitika végrehajtása azokkal szemben, akik illegálisan dobálják szét a szemetet és ezzel ökológiai károkat okoznak.

Ki dobálja a hulladékot az illegális szeméttelepre Péterrévén?
Még több hír ebből a kategóriából