Kultúra

Interaktív és kreatív programok által mutatták be a gyermekek jogait

Bogdanović Zorana | 2019. november. 19. | 14:49 | Kultúra

Az óbecsei Zdravko Gložanski Általános Iskola számos programmal és műhelymunkával csatlakozott a Gyermekek jogainak Fesztiváljához, amelyet Vajdaság több településén is megszerveztek a gyermekek jogaira vonatkozó egyezmény elfogadásának 30 éves évfordulója alkalmából.

A tanárok a gyermekek jogai az oktatási rendszerben témakört felölelő képzésen vettek részt, a tanulók számára ehhez a témakörhöz kapcsolódó műhelymunkákkal készültek. A programokat osztályonként csoportosították, és a gyermekek jogai mellett a másság felismeréséről és tiszteletben tartásáról, a toleranciáról is szó esett, valamint a konfliktusok megoldásának konstruktív módszereiről és az erőszakmentes kommunikációról is.

 A Gimnázium diákjai bemutatták a Kocka elnevezésű projektjüket, amely az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatával foglalkozik. Minden műhelymunka után kvízzel készültek a gyermekek számára.

A Zdravko Gložanski Általános Iskola már több éve részt vesz az Oktatás Politikai Központ és a Pestalozzi Alapítvány projektjében, amely a második szakaszban az általános és középiskolák közötti együttműködés fejlesztésére, az oktatás individualizálására és a szülőkkel való együttműködésre összpontosít.

Interaktív és kreatív programok által mutatták be a gyermekek jogait
Még több hír ebből a kategóriából