Gazdaság

Az irodai munkát kutyaápolásra és kutyafodrászatra cserélték

Bogdanović Zorana | 2020. január. 29. | 14:01 | Gazdaság

Az, hogy a hobbi munkává és hivatássá válhat, megmutatkozik két óbecsei, Mirjana Doroslovački és Vanja Subakov példáján is, akik pár hónappal ezelőtt úgy döntöttek, hogy a többéves irodai munkájukat felváltják, és kutyaápolással és kutyafodrászattal kezdtek foglalkozni. Kutyaszalont is nyitottak és büszkén állítják, hogy azt csinálják, amit szeretnek, és mérhetetlenül élvezik munkájukat.

Beszélgetőtársnőnk elmondta, hogy eleinte kevesen hitték azt, hogy ők ketten, olyan vállalkozást fejlesztenek ki, amelyből ma, meg is tudnak élni. Azonban egyáltalán nem bánták meg döntésüket, hogy a szalon megnyitását és a szakmai képzés költségeit önerőből finanszírozták. Ellenkezőleg.

Mirjana és Vanja úgy vélik, hogy a kutyusoknak rendezetteknek és tisztáknak kell lenniük, függetlenül attól, hogy hosszú vagy rövidszőrű állatokról van-e szó. Négylábú kisklienseiknek különféle szolgáltatást kínálnak – fürdetést, nyírást, szárítást, körömvágást, fülszőrtelenítést.

Napi szinten átlagosan öt kutyát szépítenek, szombatonként többet is. A kezelések egy-két órán át tartanak, a szolgáltatás típusától, a kutya méretétől és együttműködésétől függően. Ajánlatos, hogy a hosszú szőrű kutyák havonta egyszer, vagy kéthetente menjenek kezelésre, a higiéniai folyamatosság fenntartása érdekében.

A kutyák rendszeres kezelésével és gondozásával, számos betegség meggátolható, és meghosszabbítja a házi kedvenc életét. Ebben a szalonban szépítik az óbecsei, a bácsföldvári, a törökbecsei, a túrjai, a nádaljai, a szenttamási, a kumáni és a csúrogi kutyusokat.

A kutyaszalon tulajdonosai azt tervezik, hogy az idei év végéig, a kis kedvenceknek ruházati cikkeket, kozmetikát és személyi higiéniai szerszámokat is a kínálatukba iktassanak. És bár egyesek azt állítják, hogy ezt a munkát bárki csinálhatja, a legfontosabb előfeltétele mégis az állatok önzetlen szeretete és tisztelete, valamint a kutyapszichológia ismerete.

Az irodai munkát kutyaápolásra és kutyafodrászatra cserélték
Még több hír ebből a kategóriából