Kultúra

Bemutatták Ranko Babić: „Kejovi ljubavi”című könyvét az óbecseieknek

Bogdanović Zorana | 2020. február. 27. | 8:33 | Kultúra

A Kultúra hete keretében, amit a Tiszamente-Óbecse, valamint az Ekostar pak vállalat szervez, bemutatták Ranko Babić: „Kejovi ljubavi”című könyvét, az óbecsei Városi Színház Kreatív Központjában.

A mű versekből, rövid történetekből, kritikai szövegekből és interjúkból áll, amit a szerző leírt az elmúlt néhány évtizedben.

Ranko Babić, irodalmár, szakmáját tekintve közgazdász, versírással még a középiskolás éveiben kezdett foglalkozni, Montenegróban a Beranei Gimnáziumban.  Első verseskötetét egyetemista korában adta ki, és azóta is állandó híve a leírt szavaknak.

Negyedik könyve újságcikkeket, hazaszereteti, szerelmes és gyermek-verseket tartalmaz, a címnek pedig személyes jelentése van.

A könyvben több mint száz alkotás van, amelyek az író majdnem öt évtizedes munkásságát ölelik fel. Értéke az egyszerűen leírt szavakban tükröződik, mondta a kiadó, Rale Nišavić.

Ranko Babić, műveit,  irodalmi folyóiratokban  is közzétette, és hamarosan napvilágra kerül az ötödik könyve is, „Grumen sunca” címmel. Azt tervezi, hogy az év végéig kiadja az interjúk könyvét, amelyet híres írókkal és művészekkel készített.

Bemutatták Ranko Babić: „Kejovi ljubavi”című könyvét az óbecseieknek
Még több hír ebből a kategóriából