Gazdaság

Szankció a Tiszamente alkalmazottaival szemben, az igazgató vállalja a felelősséget

Bogdanović Zorana | 2020. február. 27. | 12:24 | Gazdaság

A Tiszamente-Óbecse vállalat három dolgozója ellen büntetést rendeltek el, mert szerdán a hulladékszállító teherautóból, hamut szórtak ki a Holt Tisza ága melletti Medenjača-n, ahol egyébként a rendes ütemterv szerint gyűjtik a háztartásokból a szemetet.

Ez az eset először a közösségi oldalakon jelent meg, és amikor a vállalat vezetősége megtudta, hogy mi történt, másfél órán belül elhárították az okozott kárt a Medenjača-n, és fegyelmi eljárást indítottak a három dolgozó ellen.

A munkavállalók beismerték tettüket, az ügy megoldására létrehozott bizottságnak tett nyilatkozatukban.  Elmondták, hogy ismerik az eljárásokat, és azt is tudják, hogy a hulladékot kizárólag a Botra Városi Hulladéklerakóra kell vinni,  és hogy senkit sem tájékoztattak a felettesek közül, hogy technikai  problémáik vannak.

Amennyiben hat hónapon belül bármilyen szabálysértést elkövetnek, automatikusan megszűnik a munkaviszonyuk, mondta Fejes, hozzátéve, hogy a Tiszamente-Óbecse Szakszervezeti Bizottsága, elítéli a három dolgozó törvénytelen és lelkiismeretlen cselekedetét.

Fejes cáfolta  a közösségi oldalakon megjelent állításokat, miszerint a munkavállalók a szemeteszsákokat is kidobták, és hogy egyébként is ilyesmit szoktak csinálni, hogy illegális hulladéklerakót alakítanak ki, hogy később a község megfizesse nekik ezeknek az eltakarítását.

A Tiszamente-Óbecse a következő héten ismét képzést szervez a munkavállalók részére, a különféle típusú hulladékok azonosításáról, kezeléséről, és szállításáról, valamint új munkavédelmi  tanfolyamot is indít, mondta az igazgató.

 

Szankció a Tiszamente alkalmazottaival szemben, az igazgató vállalja a felelősséget
Még több hír ebből a kategóriából