Egészségügy

Az óbecsei Egészségház szolgáltatásainak munkaideje

TV Bečej Redakcija | 2020. március. 19. | 9:31 | Egészségügy

Az óbecsei Egészségház szolgáltatásainak munkaideje

Az Egészségügyi Minisztérium utasításával összhangban, az óbecsei Egészségház a továbbiakig, két váltásban dolgozik, 7 és 18 óra között, kivéve a Sürgősségi Egészségügyi Szolgáltatást, amely a megszokott munkaidő szerint, napi 24 órában látja el a munkafeladatokat.

A Gyermekdiszpanzér minden hétköznap 7-től 18 óráig, szombaton pedig 7 és 12 óra között dolgozik.

Kivételt képeznek a péterrévei rendelők, melyek ugyanúgy dolgoznak, mint eddig, 7-től 19 óráig, szombaton 7-től délig, vasárnap pedig 7-től 10 óráig.

A Fizikális Medicína és Rehabilitációs Orvoslási Szolgáltatás (Jódfürdő) a továbbiakig csak délelőtt tart nyitva, 7 és 14 óra között.

Az Egészségház felszólítja a lakosságot, különösen az időseket, és azokat, akik krónikus betegségben szenvednek, hogy tartsák tiszteletben az utasításokat, és az egészségügyi rendelőkbe csak abban az esetben jelentekezzenek, ha ez elengedhetetlenül szükséges.

Amennyiben légzőszervi fertőzésük van, esetleg gyanítják a Kovid-19 vírus tüneteit, akkor ne menjenek az egészségügyi központba, hanem hívják fel telefonon, hogy az egészségügyi személyzettel megállapodjanak a következő lépésekről. Amennyiben mégis eljönnek az Egészségházba, akkor kötelesek a bejáratnál várakozni, és érkezésükről jelentést tenni az ügyeletes orvosi személyzetnek, akik utána, útbaigazítják őket.

„Javasoljuk minden polgárnak, hogy elsősorban a médiában megjelentetett  telefonkapcsolatot alkalmazzák, hogy megakadályozzuk a fertőzés terjedését“, emelték ki az Egészségházban.

A gyógyszertárak 7-től 18 óráig dolgoznak, kivéve a Központi Gyógyszertárat a Fő utcán, amely munkanapon 7-től 19, szombaton, 7-től 12, vasárnap pedig 10.30-tól 12 óráig tart nyitva.

Az újfalusi gyógyszertár 8-tól  14 óráig dolgozik, minden vasárnap 7-től 10 óráig, szombaton pedig nem dolgozik.

A polgároknak, akik a gyógyszertárba jönnek, tiszteletben kell tartaniuk a szabályokat, tehát, hogy a bejáratnál várakoznak, egymástól két méter távolságra, és a gyógyszertárba egyesével mennek be.

Még több hír ebből a kategóriából