Közélet

Óbecse község polgárainak néhány ezer liter fertőtlenítőszert osztottak szét

Bogdanović Zorana | 2020. március. 26. | 12:14 | Közélet

Óbecse község Rendkívüli Helyzetekkel Megbízott Törzskarának határozata alapján, a Vodokanal Közvállalat, csütörtökön megkezdte a fertőtlenítőszer ingyenes szétosztását, a község minden településén élő lakosának részére.  Nátrium-hipokloritról van szó, amit egyébként a víz fertőtlenítésére használnak, és amit a „Vodokanal“saját szükségleteire 2015. óta gyárt.

Csütörtökön és pénteken, Óbecse község polgárainak néhány ezer liter sűrített Nátrium-hipokloritot osztottak szét. A víz fertőtlenítése mellett ezt a kémiai oldatot az Egészségügyi Világszervezet kézfertőtlenítésre, továbbá a munkafelületek fertőtlenítésére, a padló és a védőfeleszerelés fertőtlenítésére is javasolta.

A fertőtlenítőszert a polgároknak vízzel kell feloldani, a mellékelt használati utasítás szerint. A padló fertőtlenítésére az arány 1:3, kézfertőtlenítésre pedig 1:6.

Egyébként, a terepen meggyőződhettünk arról, hogy a polgárok betartják az előírt intézkedéseket, ami az egymás közötti távolságtartást, a védőmaszk- és kesztyű viselését illeti. Sokan közülük elmondták, hogy szigorúan tiszteletben tartják a szakemberek tanácsait, ami a megelőzési intézkedéseket és a higiéniát illeti.

A 65 évnél idősebb polgárok részére, akik máshogyan nem tudták feltalálni magukat, a fertőtlenítőszert, a községi Készenléti Munkacsoport önkéntesei vitték házhoz. Azonban arra szólítják fel a polgárokat, hogy az önkénteseket kizárólag az élelmiszer és a gyógyszerek beszerzésére angazsálják, mivel napi szinten, ez a csoport, körülbelül  200 lakossági hívást teljesít, és a terepen mintegy 80 önkéntes dolgozik.

A polgároknak pénteken is osztották a fertőtlenítőszert. 8 és 13 óra között Óbecsén, a Sportközpont parkolójában, Bácsföldváron 8.30-tól 12.30-ig a Főutca és a Sajkás utca kereszteződésénél a B3-as Kútnál, Mileševón a Helyi Közösség előtt, 9-től 12 óráig, Pecesor és Csikéria polgárainak pedig a Helyi Közösség épületébe kellett elvinniük a legfeljebb 5 literes műanyag üveget, amit a rákövetkező munkanapon töltenek fel.

 

Óbecse község polgárainak néhány ezer liter fertőtlenítőszert osztottak szét
Még több hír ebből a kategóriából