Közélet

MUP: Hamis SMS-üzenetek a nyugdíjak kifizetéséről

TV Bečej Redakcija | 2020. március. 27. | 13:18 | Közélet

MUP: Hamis SMS-üzenetek a nyugdíjak kifizetéséről

A Belügyminisztérium felszólítja mindazokat a polgárokat, akik SMS-üzenetet kaptak a nyugdíjkifizetéssel kapcsolatban, amelyben azt kérik tőlük, hogy mint a bank kliensei, adják meg személyes és banki adataikat, hogy ezt jelentsék a csúcstechnológiai bűnözés visszaszorításával foglalkozó osztálynak a vtk@mup.gov.rs e-mail címen, vagy a Szerbiai Bankok Egyesületén keresztül.

A Belügyminisztérium csúcstechnológiai bűnözés visszaszorításával foglalkozó osztálya, a belgrádi Legfőbb Ügyészség  csúcstechnológiával foglalkozó külön bűnügyi ügyészségének rendelete alapján, mindent elkövet annak érdekében, hogy azonosítsa e bűncselekmény elkövetőit.

Az elmúlt napokban, a polgárok egy csoportja, hamis SMS-üzeneteket kapott a nyugdíj kifizetésével kapcsolatban, személyes adatokat, személyi számot, számlaszámot, PIN-kódot és egyéb hasonló adatokat kértek tőlük.

A rendőrség figyelmezteti a nyilvánosságot, hogy átverésről van szó és felszólítja a polgárokat, hogy fokozott figyelemmel óvják személyes és üzleti adataikat.

A Szerbiai Bankok Egyesülete, valamint a szerbiai kereskedelmi bankok, arról tájkoztatták ügyfeleiket, hogy a nyugdíjkifizetés miatt, SMS-ben is fel fogják venni velük a kapcsolatot, de hozzáteszik, az üzenetekben soha nem fognak személyes és banki adatokat kérni.

Még több hír ebből a kategóriából