Gazdaság

„Tiszamente-Óbecse“: A dolgozók és a polgárok biztonsága az első helyen

Bogdanović Zorana | 2020. április. 2. | 7:39 | Gazdaság

Noha nehéz körülmények között, és az elvégzett szolgáltatásokért 70 százalékkal kevesebb bevétellel, a „Tiszamente-Óbecse“ vállalat, rendeszeresen viszi el a háztartási hulladékot, Óbecse község területén.

A legfontosabb az, hogy a szolgáltatások az előírt egészségügyi intézkedéseknek megfelelően zajlanak, mert az első a munkavállalók és a polgárok biztonsága, mondta Fejes Zoltán, a vállalat igazgatója, aki már két hete otthonról dolgozik.

A folyamatban levő kötelezettségekkel párhuzamosan készül a 2019-es évi üzleti jelentés is. Amikor ezt a dokumentumot véglegesítik és lefordítják magyar nyelvre,  a társaság közgyűlése videókonferencián tárgyalja meg.

Azoknak a dolgozóknak, akik munkájukat nem tudják otthonról elvégezni, védőfelszerelést szereztek be, a hulladékszállító teherautókat pedig naponta fertőtlenítik, a helyi önkormányzatnak köszönhetően, tette hozzá az igazgató.

A húsvéti ünnepek alatt, a megszokott beosztás szerint szállítják el a kommunális hulladékot, ugyanúgy, mint a többi munkanapon. Azonban a III. Helyi Közösség polgárai, a május elsejei ünnepek miatt, a háztartási hulladékot egy nappal korábban kell, hogy kivigyék házaik elé, tehát április 30-án, csütörtökön, a péntek,  május 1. helyett.

A tavaszi lomtalanítási akciót május 4-től 9-ig tervezik, tehát egy hétig tart majd.

Bizonyos változások léptek fel a másodlagos hulladék elszállításával kapcsolatban Óbecsén és Péterrévén, ahol a polgárok az újrahasznosítható hulladékot még a zöld zsákokban gyűjtik. Áprilisban, Óbecse polgárai, a háztartási hulladékkal együtt kell hogy kitegyék a zöld zsákokat is, azaz április 22.,23. és 24-én. Péterrévén, a másodlagos hulladékot, április 20-án viszik el.

Egyébként, a vállalat májustól 6-tól 14 óráig dolgozik, kivéve május 4-től 9-ig, amikor Óbecse községben, a tavaszi lomtalanítási akció ideje alatt, a cég dolgozói 18 óráig dolgoznak.

A polgárok, akiknek további információra van szükségük a „Tiszamente-Óbecse“ tavaszi lomtalanítási akciójával kapcsolatban, hívhatják a 063/865-25-66 és a 062/88-62-408 telefonszámot.

„Tiszamente-Óbecse“: A dolgozók és a polgárok biztonsága az első helyen
Még több hír ebből a kategóriából