Politika

A Koronavírus járvány lelassította a költségvetés feltöltését

Bogdanović Zorana | 2020. május. 18. | 10:07 | Politika

Óbecse község Képviselő-testületének tanácsnokai, elfogadták a költségvetés első módosítását. Amint azt a dokumentum magyarázatában kifejtik, a 2020-as költségvetés bevételeit reálisan tervezték, figyelembe véve a jelenlegi helyzetet és egyes vállalkozói egységek adófizetésének elhalasztását, amelyek a jövő év elején fizetik meg az illetéket.

Ebből kifolyólag, a költségvetés az elmúlt egy hónap alatt, a tervezettnél gyengébben „töltődött“, mondta a község elnöke.

Tošić elmondta még, hogy csökkentek a költségvetés felhasználói számára biztosított pénzeszközök, mivel az iskolák, óvodák és kultúrális intézmények, az elmúlt két hónapban, nem dolgoztak. Ezért, mint mondta, nem voltak működési költségek.

Az ülésen a község elnöke kiemelte azt is, hogy a helyi önkormányzat számos nagyberuházási projektje jóváhagyásra került, nevezetesen, a Toplana és a fűtési hálózatrendszer rekonstrukciója, az Óbecsei Egészségház központi épületének, valamint az Újfalui rendelő épületének rekonstrukciója,  ezt követően pedig a péterrévei és a bácsföldvári egészségügyi állomások felújítása is.

A Koronavírus járvány lelassította a költségvetés feltöltését
Még több hír ebből a kategóriából