Közélet

KÖRKÉRDÉS: Mi a véleménye az 5G hálózatról?

Ljubojev Vukašin | 2020. május. 21. | 10:54 | Közélet

Az 5G hálózat, azaz az elektronikus kommunikációs rendszer ötödik generációs mobilhálózata, bolygónk egyik legaktuálisabb témája, amellyel foglalkoznak, és amit a szakmai közönség, de az egész lakosság is vitat.

A technológia nagy sebességgel halad előre, és a 3G és 4G hálózat után, Szerbiában, közel egy évvel ezelőtt, a Telenor cég felállította az első 5G bázisállomást a belgrádi Tudományos-Technológiai Parkban. Amint azt a szakértők is megerősítik, ez a hálózat az internetes áramlást és a kommunikáció sebességét többszörösen, akár százszorosan is megnövelheti.

Megkérdeztük polgártársainkat, mi a véleményük az 5G hálózatról, káros-e az egészségre nézve?

Azt, hogy Szerbia nem elszigetelt eset, igazolja az a tény, hogy az 5G hálózatot már évek óta használják a régió több országában és Európában, de az egész világon is, például Észak-Koreában, Angliában, Németországban, Oroszországban, Japánban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Svájcban pedig 643 bázisállomás létezik. Ez a hálózat működik már a szomszédos országokban is – Horvátországban, Magyarországon, Bulgáriában és Romániában. Macedónia, Albánia, valamint Bosznia-Hercegovina pedig egy állomással rendelkezik, úgy mint Szerbia is.

KÖRKÉRDÉS: Mi a véleménye az 5G hálózatról?
Még több hír ebből a kategóriából