Közélet

A Belügyminisztérium pályázata: Óbecsének több rendőrre van szüksége

TV Bečej Redakcija | 2020. május. 22. | 8:29 | Közélet

A Belügyminisztérium pályázata: Óbecsének több rendőrre van szüksége

A Belügyminisztérium pályázatot hirdet 1.060 jelentkező képzésére, a kamanci Rendőrségi Alapképzési Központba, ebből  510 fő egyenruhás rendőr tisztviselői feladatok ellátására, 250-en közúti rendőrnek, 300-an  pedig határőri rendőri munka ellátására kapnak szakmai képesítést.

A pályázatra az érdeklődők 2020. június 5-ig jelentkezhetnek, akiknek lehetőségük lesz kijelenteni, hogy melyik állásra pályáznak a szakmai továbbképzésen.

Az újvidéki Rendőrigazgatóság igényeinek megfelelően 38 résztvevő számára hirdettek pályázatot. Ebből 15 fő részére rendőrtiszti posztra Újvidék Város rendőrállomásaira, valamint a palánkai, óbecsei, verbászi, zsablyai és temerini rendőrállomások igényeinek kielégítésére.  A pályázatot 23 pályázó részére is kiírták közlekedési rendőri képzésre, az Újvidéki Rendőrigazgatóság igényeire.

A pályázaton azok a Szerb Köztársaság állampolgárai vehetnek részt, akik folyamatosan, legalább egy éve a pályázat benyújtása előtt, Szerbia területén bejelentett lakhellyel rendelkeznek, és annak a szervezeti egységnek a nyilvántartásában vett tartózkodási hellyel rendelkeznek, ahol a pályázatot kihirdették.

A jelentkezőknek meg kell hogy legyen a befejezett négyéves középiskolai végzettségük, illetve az alap-vagy akadémiai képzésük a Bűnügyi Rendőrségi Karon. Nem lehetnek 18 évnél fiatalabbak, és 24 évnél idősebbek a pályázat lezárásakor, azaz nem lehetnek több mint 27 évesek, amennyiben a Bűnügyi Rendőrségi Kar diplomájával rendelkeznek.

A pályázaton való részvételre olyan személyek jogosultak, akik nem büntetett előéletűek, és akik megfelelnek az egészségügyi, pszichológiai és fizikai képesség kritériumainak, hogy vállalhassák a Belügyminisztériumban felkínált  munkahelyen a felhatalmazott tisztségviselők státusát. Ezen kívül a jelölteknek nemzeti gépjárművezetői engedéllyel is rendelkezniük kell a B kategóriába tartozó gépjárművek vezetéséhez.

A pályázatot a szükséges dokumentációval együtt a jelentkezők lakhelyükön nyújthatják be a rendőrségen. A pályázat feltételei megtalálhatók a Belügyminisztérium honlapján (www.mup.gov.rs) és a Rendőrségi Alapképzési Központ honlapján (www.copo.edu.rs)

Még több hír ebből a kategóriából