Sport

Az óbecsei kajakozók újra a vízen

Ljubojev Vukašin | 2020. május. 27. | 10:02 | Sport

Hosszabb szünet után, a Bečej Kajak-Kenu Klub tagjai és edzői, már türelmetlenül várták, hogy újra evezhessenek a Tiszán.

Mint ismeretes, május 11-én, a Köztársasági Válságstáb, megelőző intézkedésket írt elő a Covid-19 vírus terjedési kockázatának csökkentése érdekében, amit a Sportminisztériumon keresztül, minden sportklub megkapott az országban.

A Nemzetközi Kajak-Kenu Föderáció és a Szerbiai Kajak Szövetség úgy döntött, hogy minden kajakversenyt  lemond, azaz elhalaszt június elsejéig. Eddig, nem hivatalosan úgy tudjuk, hogy mindössze két verseny lesz megtartva idén, a Vajdasági Bajnokság és az Országos Bajnokság.

Ami az idősebb kajakozókat illeti, ők már elkezdték az edzéseket, rögtön május 11-e után, és amire most készülnek, azok a már említett bajnokságok, közülük egy kajakozó pedig nemzetközi versenyen fog részt venni.

A huszonegy éves Luka Stojkov, aki 12 éve foglalkozik ezzel a sporttal, biztos abban, hogy a karanténban eltöltött nehéz időszak után, sikerül minél jobb formába hoznia magát, és minél jobb helyezést elérni a világbajnokságon, amit a szomszédos Magyarországon szerveznek meg.

Még egyszer meg kell említeni azt, hogy minden érdeklődő gyermek lejöhet a szüleivel minden nap a Tiszára, és megnézheti az edzéseket, illetve a szülő beirathatja gyermekét erre a sportra.

 

Az óbecsei kajakozók újra a vízen
Még több hír ebből a kategóriából