Közélet

A Gimnázium prioritása a minőséges oktatás, de az infrastruktúrális projektumok is

Bogdanović Zorana | 2020. május. 28. | 6:26 | Közélet

Az óbecsei Gimnázium az új iskolaévben 90 diákot vesz fel, akiket három tagozatra osztanak szét.

A jövendőbeli gimnáziumi tanulóknak, a kínálatban szerepel, a társadalmi-nyelvi  és a természet-tudományi matematikai szak szerb nyelven, valamint  az általános szakirány magyar nyelven.

Az óbecsei Gimnázium minőséges oktatást nyújt, amit igazol az Oktatási Minisztérium külső értékelése, melynek során az iskola a legmagasabb osztályzatot kapta.

Ami a nagyberuházásokat illeti, emlékeztetőül elmondjuk, hogy két évvel ezelőtt, felújították az épület homlokzatát az Uroš Predić utcában. A munkálatok értéke, melyeket a Tartományi Oktatási Titkárság finanszírozott, 3.440.000 dinárt tett ki. Az iskola vezetősége aktívan követi a pályázatokat, melyeket a tartományi és a köztársasági szervek írnak ki, annak érdekében, hogy megvalósíthassák az iskola rendezésének előirányzott tervét.

Egyébként,  az 1925-ben épült, csodálatos épület homlokzatának teljes felújításához, valamivel több mint 16 millió dinárra lenne szükség. Ebből, a Zöldfás utca felőli  homlokzat felújításának második szakaszához, körülbelül öt millió dinár kellene, a fennmaradó pénzeszközből pedig az iskola udvarának külső falait lehetne rendbetenni.

A tornaterem rekonstrukciója projektumának értéke  körülbelül 3,7 millió dinárt tesz ki.

A Gimnáziumban 316 diák tanul, közülük idén 78-an, ebben az iskolában  fejezik középiskolai tanulmányaikat.

A Gimnázium prioritása a minőséges oktatás, de az infrastruktúrális projektumok is
Még több hír ebből a kategóriából