Egészségügy

Elismerés a humánus cselekedetért Óbecse község önkéntes véradóinak

Bogdanović Zorana | 2020. június. 29. | 7:52 | Egészségügy

Az Önkéntes Véradók Világnapja alkalmából megrendezett szerény ünnepségen, az Óbecsei Vöröskereszt, a Népkönyvtárban, tiszteletét fejezte ki a humánus cselekedetért és elismerésben részesítette mindazokat az önkéntes véradókat, akik  több mint 75-ször, illetve több mint 100-szor adományoztak vért.

Az óbecsei Szabó György és Saša Marjanović, visszaemlékezett arra a pillanatra, amikor első alkalommal adtak önkéntesen vért.

Pavle Budimlić, Veselin Ćurčić, Radislav és Mirko Grabež, Đorđe Jakšić és  Anđelko Šljerac 75-nél több alkalommal adott vért.

Elismerésben részesítették azokat az intézményeket is, amelyek a lehetőségeikhez mérten, segítették az önkéntes véradási akciókat. Megjutalmazták Óbecse községet, a Đorđe Predin Badža Ifjúsági Sport és Kultúrális Tevékenységek Intézményét, az Óbecsei Városi Színházat, a Zdravko Gložanski Általános Iskolát, és Médiházunkat, az Óbecsei Televíziót.

Óbecse községben körülbelül 800 önkéntes véradót tartanak nyilván. Az akciókhoz, melyeket az Óbecsei Vöröskereszt szervez, a Vajdasági Vérátömlesztő Intézettel együttműködve, csatlakozhat minden 18 és 65 év közötti felnőtt, egészséges személy.

Elismerés a humánus cselekedetért Óbecse község önkéntes véradóinak
Még több hír ebből a kategóriából