Egészségügy

PCR kizárólag a kórházakban és a Közegészségügyi Intézetekben

TV Bečej Redakcija | 2020. június. 30. | 5:21 | Egészségügy

PCR kizárólag a kórházakban és a Közegészségügyi Intézetekben

Tekintettel a COVID-19-el kapcsolatos drasztikusan romló járványügyi helyzetre, az Óbecsei Egészségházból felszólítják a polgárokat, hogy a mindennapi életben sokkal komolyabban tartsák be a vírus elleni védőintézkedéseket, és tartsák tiszteletben a válságstáb határozatait, áll az Óbecsei Egészségház közleményében.

Szükséges a védőmaszk előírt módon való viselete zárt helyiségben, oly módon, hogy az orr és a száj is be legyen fedve, továbbá fontos a két méteres távolságtartás egymás között, kerüljék a kezelést, az ölelést és a puszit, és minél sűrűbben mossanak kezet, az előírt módon.

„Az elkövetkező időszakban, kizárólag abban az esetben jöjjenek az Egészségházba, ha nagyon szükséges. Ez főleg az idősebb és a krónikus betegségben szenvedő populációra vonatkozik, annak érdekében, hogy elkerüljük a fertőzés terjedését. Jelentkezzenek a választott orvosuknál, a már korábbról ismert telefonszámon, amelyeket ismét megnyitunk. Az Egészségházba kizárólag védőmaszkban, előzőleg fertőtlenített kézzel, és testhőmérséklet mérés után  léphetnek be. Az egészségügyi dolgozóknak az ajtóban kötelesek elmondani jövetelük okát, ők pedig majd útbaigazítják Önöket, hogy hogyan tudják a leggyorsabb módon megvalósítani  egészségvédelmi jogaikat“ – hangsúlyozta az Óbecsei Egészségház igazgatónője, Kosana Nešić.

Amíg a polgárok arra várnak, hogy beléphessenek az Egészségházba, be kell tartaniuk az előírt távolságot egymás között, és védőmaszkot kell viselniük. Ebbe az egészségügyi intézménybe csak úgy lehet belépni, ha nem alakulnak ki tömegek, hogy elkerüljük a vírusfertőzés terjedését, áll a közleményben.

„Azok a személyek, akik arra gyanakodnak, hogy koronavírus-fertőzöttek, és enyhe tüneteik vannak, jelentkezniük kell a választott orvosuknál, egyúttal nekik  és családtagjaiknak is, be kell tartaniuk a házi izoláció intézkedéseit, amely 14 napig tart. Erről a választott orvosaink fognak gondoskodni. Ami a teszteléseket illeti, az Óbecsei Egészségházban nincs több PCR teszt, ezt ezentúl kizárólag a kórházakban és a közegészségügyi intézetekben végzik el. A gyorstesztet az illetékesek szigorú utasításai alapján alkalmazzák“ – mondta Nešić.

A Covid-rendelőbe csak a súlyosabb tünetekkel rendelkező személyek jelnetkezzenek, előzetes bejelentkezéssel, kivéve, ha sürgős esetről van szó, tették hozzá az Egészségházban.

Azok a polgárok, akik a gyógyszertárba jönnek, szintén tiszteletben kell, hogy tartsák az előírt intézkedéseket, hogy várakozniuk kell a bejárat előtt, az előírt távolságra egymástól, és a gyógyszertárba csak védőmaszkban, egyesével léphetnek be.

„Mutassuk meg még egyszer, hogy együtt erősebbek vagyunk, hogy a felelősségteljes viselkedéssel, legyőzzük a világjárvány újabb szakaszát országunkban és városunkban“ – üzeni az Óbecsei Egészségház igazgatója, Kosana Nešić.

Telefonszámok a légúti tüneteket észlelő betegek számára:

7-től 13 óráig: 021/6915-310 és 062/886-20-66

7-tól 19 óráig:  062/880-65-75  és  062/886-20-65

Éjjel és a hét végén, légúti fertőzés és a COVID-19 fertőzés gyanúja miatt hívható telefonszám:  062/809-52-63

Bővebb tájákoztatás céljából hívható telefonszámok: 021/6912-660 és 062/886-20-67 és 062/806-27-58

A koronavírus miatti pszichológiai segítségnyújtásra szolgáló telefonszám:  062/880-61-03

A Sürgősségi Szolgálat telefonszáma:  194, 021/6910-124,  021/6911-798

Még több hír ebből a kategóriából