Mezőgazdaság

Polgártársunk az elit éttermekben végzett munkát kecskefarmra váltotta fel

Bogdanović Zorana | 2020. július. 24. | 9:56 | Mezőgazdaság

Miután néhány évet töltött külföldön, ahol vendéglátóiparban dolgozott, Demeter János úgy döntött, hogy visszatér szülővárosába  Óbecsére, családot alapít és a mezőgazdaság felé fordul.

Két évvel ezelőtt megalapította a Demeter Mezőgazdasági Farmot, és elkezdett francia alpesi kecske-tenyésztéssel foglalkozni, majd nem sokkal később kecsketejből készült sajtok gyártásába fogott.

Az ötlet abból az időszakból ered, amikor még elit éttermekben és szállodákban dolgozott Párizsban és Londonban, ahol alkalma volt megízlelni a különféle fajtájú sajtokat.

János ma 20 fejőskecskéről és mintegy húsz kecskegidáról gondoskodik, melyek az év végén már készen állnak majd a párzásra. A következő idényben azt tervezi, hogy megduplázza a termelést, és hogy teljes mértékben ezt a munkát fogja csinálni.

Kecskeállománya naponta átlagosan 55 liter tejet ad, és hogy az még minőségesebb legyen, nagyon fontos az állatok helyes és kiegyensúlyozott táplálása, magyarázta a fiatal mezőgazdasági termelő.

A sajtokat, elmondása szerint, egyedül tanulta meg készíteni, a szakmát pedig bevált mesterektől leste el. Eleinte, különféle recepteket kipróbált, annak érdekében, hogy ma vevőinek  csúcsminőségű kecskesajtot kínálhasson, amelyet kizárólag ennek az állatnak a tejéből készít.

Jövőre tervezi kibővíteni termékpalettáját, kefirt, joghurtot és néhány egyéb sajtfajtát szeretne még beiktatni.

Ez további beruházásokat igényel, amelyeket János reményei szerint, az elkövetkező időszakban, sikerül állami támogatásból megvalósítani.

Jelenleg még csak az óbecseiek kiváltsága, hogy megkóstolhatják és élvezhetik a Demeter Mezőgazdasági Farm sajtjait, mivel interjúalanyunk a helyi városi piacon mutatja be és értékesíti termékeit. Nem kételkedünk azonban abban, hogy ezek a nagyrabecsült és egészséges finomságok, hamarosan megtalálják az utat és lehetőséget a nagyobb piacok felé is.

Polgártársunk az elit éttermekben végzett munkát kecskefarmra váltotta fel
Még több hír ebből a kategóriából