Gazdaság

„Tiszamente-Óbecse“: Az üvegpalackokért – vászontáska ajándékba

TV Bečej Redakcija | 2020. augusztus. 18. | 10:08 | Gazdaság

A Tiszamente-Óbecse Kft. a belgrádi Ekostar pak vállalattal együttműködve másodlagos nyersanyag, elsősorban üvegpalack-gyűjtést szervez, Óbecse község területén, tudtuk meg a hétfői sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatón a gyűjtési akció részleteiről a Tiszamente-Óbecse vállalat igazgatója, Fejes Zoltán, Boris Gaković, környezetvédelmi referens és Bojana Perić, a belgrádi  Ekostar pak cég igazgatónője beszélt.

Arról, hogy hogyan és miként zajlik majd az akció, Boris Gaković, környezetvédelmi referens számolt be.

Minden polgár, aki több mint 15 üvegpalackot hoz átadásra, egy vászontáskát kap ajándékba. Újrahasznosításra elsősorban üvegeket, befőttesüvegeket és egyéb, üvegből készült dolgokat gyűjtenek.

A cél az, hogy minél több üvegpalack összegyűljön, hogy ne menjen tönkre és hogy ne dobálják el, hiszen az üveg számtalanszor újrahasznosítható, ezért  ne végezze a hulladéklerakóba, mert ezáltal is védjük a környezetet.

Az akció elejére ezer vászontáskát készítettek el, a polgárokat pedig majd  szórólapokon keresztül tájékoztatják az üveg-gyűjtésről, valamint a „Tiszamente“ weboldalán is informálódhatnak. A gyűjtési akció előreláthatólag, november végéig tart.

„Tiszamente-Óbecse“: Az üvegpalackokért – vászontáska ajándékba
Még több hír ebből a kategóriából