Gazdaság

Óbecsén van Szerbia első korszerű vezetésszimulátora

Bogdanović Zorana | 2020. október. 9. | 6:17 | Gazdaság

Az óbecsei Lesson Autósiskola, elsőként szerezte be Szerbiában a legkorszerűbb vezetés-képzésre szolgáló berendezést. Ez egy vezetésszimulátor, amely a közlekedésben réstvevőket segíti abban, hogy minél több tudást, tapasztalatot és önbizalmat szerezzenek, következmények nélkül, téves döntések és felmérések miatt, kockázatos és veszélyes helyzetekben, amelyek a valóságban is megtörténhetnek velünk.

A jövendőbeli B kategóriás vezetők mellett, ez a virtuális képzés azoknak is szól, akik már rendelkeznek vezetői engedéllyel, de bizonyos okokból nem vesznek részt a forgalomban.

A német gyártmányú készüléket a Prosperitati Alaptványnak köszönhetően vásárolták meg, a beruházás értéke 17 000 euró.

Az ilyen típusú szimulátor képviseli a vezetési képzés jövőjét, és számos előnnyel jár. Környezetvédelmi szempontból csökkenti a káros gázok kibocsátását, gyakorlati szempontból pedig lehetőséget biztosít az autópályán történő, továbbá a lefelé és felfelé vezető vezetéshez szükséges képzésre, amelyet a helyi jelölteknek, nincs lehetőségük megtapasztalni, valós helyzetekben.

Vukovic szerint új közlekedésbiztonsági törvény készül, és arra számítanak, hogy a szimulátoron végzett képzést a következő időszakban elismerik és beépítik a vezetési képzési rendszerbe. Egyelőre azonban a szimulátoron a vizsgázók nem tehetnek záróvizsgát.

Előreláthatóan egy óra 600 dinárba kerül. Az első három jelentkező, aki felhívja szerkesztőségünket a 065/95-89-555-ös telefonszámon, egy óra vezetési oktatást kap ingyenesen, a legkorszerűbb szimulátoron.

Óbecsén van Szerbia első korszerű vezetésszimulátora
Még több hír ebből a kategóriából