Közélet

Újabb segélycsomagra pályázhatnak a kisnyugdíjasok

TV Bečej Redakcija | 2020. november. 18. | 18:47 | Közélet

Újabb segélycsomagra pályázhatnak a kisnyugdíjasok

Azok a nyugdíjasok, akiknek havi jövedelme nem haladja meg a 15 113,01 dinárt, jogosultak megpályázni a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap által biztosított segélycsomagot.

Ahhoz, hogy az alapvető élemiszert és higiéniai szereket tartalmazó csomagot megkapják, legidősebb polgárainknak pályázniuk kell, melynek alkalmával a kérvény mellé, csatolniuk kell a nyugdíj magasságát igazoló csekket.

A kérvényt Óbecse község Nyugdíjasok Egyesülete Segély odaítélésére szolgáló bizottságának lehet beadni, a Than utca 2. szám alatt, november 10. és 24. között, 8-tól 12 óráig.

A bizottság gondoskodik arról, hogy minden nyugdíjban részesülő élhessen ezzel a joggal, függetlenül attól, hogy az egyesület tagja-e, vagy sem. A bizottság meghatározza és hitelesíti a pályázók rangsorát, és közzéteszi az egyesület hirdetőtábláján, valamint az óbecsei Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap Fiókintézetében.

A nyugdíjfelhasználóknak joguk van kifogást emelni a ranglistára, a hirdetőtáblán való közzétételtől számított 8 napon belül.

A segélycsomagokat a panaszkezelési folyamat befejezése és a végső rangsor kialakítása után ítélik oda.

Óbecse község Nyugdíjas  Egyesülete felszólítja a polgárokat, hogy a kérelmek benyújtásakor tartsák be az összes előírt óvintézkedést, amelyekhez tartozik a védőmaszk viselete és a fizikai távolság betartása.

Még több hír ebből a kategóriából