Közélet

Kedd reggeltől a Kormány új intézkedései a koronavírus elleni harcban

TV Bečej Redakcija | 2020. november. 23. | 08:27 | Közélet

Kedd reggeltől a Kormány új intézkedései a koronavírus elleni harcban

Szerbia Kormánya új intézkedéseket írt elő, amelyek kedd reggeltől, az elkövetkező tíz napban lesznek érvényesek. Az első ilyen, hogy az éttermek, kávézók, bárak, klubok, fogadóirodák és bevásárlóközpontok 18 óráig tarthatnak nyitva.

Egy másik intézkedés az egyéni védőfelszerelések kötelező és feltétel nélküli  beltéri használata (védőmaszk viselete), továbbá a szabadban azokban a helyzetekben, ahol nem kerülhető el az emberi érintkezés.

Tilos továbbá minden nyilvános összejövetel, ahol több mint 5 ember van jelen zárt helyen és a szabadban egyaránt. Az intézkedés alól kivételt képeznek a munkaszervezetek, iskolák, üzletek, bevásárlóközpontok és hasonló létesítmények, amelyekre a létesítmény négyzetméteréhez viszonyítva, mindenkor a jelenlévő személyek számának előírt korlátozása vonatkozik (személyenként minimum 4 m2).

A Kormány előírta az otthoni munkavégzés biztosítását minden olyan alkalmazott számára, akinek a munkafolyamata ezt lehetővé teszi.

Kedd reggeltől érvényes a tömegközlekedésben a védőmaszk viseletének szigorú ellenőrzése, továbbá a járműben az utasok makszimális számát, a jármű bejelentett kapacitásának felére korlátozzák, valamint szigorúan ellenőrzik az elrendelt házi karantén betartását, és minden egyéb járványellenes intézkedést, amelyek hatályban vannak.

Még több hír ebből a kategóriából