Egészségügy

Még 40 Óbecse községbeli polgárnál igazolták a Covid-19 jelenlétét

TV Bečej Redakcija | 2020. november. 25. | 15:53 | Egészségügy

Még 40 Óbecse községbeli polgárnál igazolták a Covid-19 jelenlétét

Óbecse községben az elmúlt 24 órában, a koronavírus jelenlétét, még 40 polgár esetében igazolták, három személyt pedig kórházi kezelésre utaltak. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai alapján, Óbecse község területén szerdán, 268 aktív  Covid-19-el fertőzött esetet regisztráltak.

Az óbecsei Egészségház Covid rendelőjében 14 polgárt teszteltek szerológiai gyorsteszttel, melyek közül 6 esetében igazolták a koronavírus jelenlétét.

70 antigén tesztet végeztek el, közülük 28-an pozitívak a Covid-19-re.

Az elmúlt 24 órában 51 PCR tesztmintát küldtek elemzésre a Vajdasági Közegészségügyi Intézetbe, ahonnan 7 PCR teszteredmény érkezett, közülük hat pozitív a Covid-19-re.

Egyébként, a koronavírus jelenlétét 13 diák, és 19 tanügyi dolgozó esetében is regisztrálták Óbecse község területén. 203 tanuló és 41 általános- és középiskolás tanügyi dolgozó pedig karanténban van.

Emlékeztetünk arra, hogy az Óbecsei Egészségház Covid rendelőjében elvégzett gyorstesztek alapján, a járvány ezen hullámának kezdete, azaz június közepe óta, Óbecse községben, összesen 279 személy pozitív a koronavírusra.

Azokat a polgárokat, akiknél fennáll a Covid-19 fertőzés gyanúja, illetve akik feltételezhetően kapcsolatba kerültek fertőzött személyekkel, 14 napos karanténba helyezték.

Még több hír ebből a kategóriából