Mezőgazdaság

Hamarosan vetik a kukoricát, a szóját és a napraforgót

Ljubojev Vukašin | 2021. március. 31. | 8:46 | Mezőgazdaság

Bár az időjárási körülmények március folyamán nem voltak kedvezőek a szántóföldek vetésre való felkészítéséhez, az első szép napsütéses  napok bekövetkeztével, a mezőgazdasági termelők azonnal munkához láttak.

Óbecse közsgében összesen mintegy 45 000 hektár megmunkálható földterület  van. Kisebb részét gyümölcsösök és legelők képezik, 15 százalékán búza és gabonafélék vannak. A földterület nagy részét szántóföldi kultúrnövények alkotják, mintegy 35 000 hektáron. A kukorica foglalja el az óbecsei határ legnagyobb részét, mintegy 40 százalékát.

Mišković elmondta, hogy a mezőgazdasági alapanyagok – a magvak a műtrágyák, és a vegyszerek ára megugrott. Az elmúlt évek rossz trágyázási körülményei miatt, nemcsak Szerbiában, hanem az egész Balkánon, nincs elegendő vetőmag-mennyiség.

Április az a hónap, amikor megkezdődik a vegetáció időszaka és ezzel együtt a határban végzendő összes munka is. Ezért az elkövetkező napokban az óbecsei gazdák várhatóan megkezdik a kukorica, a szója és a napraforgó vetését.

Hamarosan vetik a kukoricát, a szóját és a napraforgót
Még több hír ebből a kategóriából