Politika

„A gazdaság helyzete a járvány ideje alatt” – Pásztor István a Than Emlékházban

TV Bečej Redakcija | 2021. április. 9. | 11:18 | Politika

„A gazdaság helyzete a járvány ideje alatt”címmel szerveztek kerekasztal-beszélgetést Óbecsén, a Than Emlékházban, melyen a helyi nagyvállalkozókkal és nagyobb mezőgazdasági termelőkkel a problémáikról és a megoldásokról beszélgetett Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Bő egy éve tart a koronavírus-járványhelyzet, amely mindannyiunk életére, így a gazdaságra is komoly hatással volt.

Globális szinten a vajdasági gazdaság aránylag jó kondícióban van, emelte ki Pásztor István, a VMSZ elnöke, hozzátéve, hogy a feldolgozóipar, az ipari teljesítmény, valamint a mezőgazdaság teljesítménye  a tavalyi évben, erősödési tendenciát mutatott.

Az állattenyésztés esetében,  a jószágállomány értékesítésében, hosszabb időre visszamenőleg viszont, komoly gondok vannak.

A tavalyi év végén, az idei év elején a Magyar Kormány különböző pályázatokon keresztül, lehetőséget teremtett arra, hogy mintegy 50 magyarországi vállalkozás kezdjen el itt működni, ami lendületet adott az egész térségnek. Óbecsének is megvan a befektető vonzási ereje, amely azt eredményezi, hogy ide is újabb és újabb vállalkozások jönnek, szögezte le Pásztor István.

„A gazdaság helyzete a járvány ideje alatt” –  Pásztor István a Than Emlékházban
Még több hír ebből a kategóriából