Gazdaság

Hamarosan új teherautóval lesz gazdagabb a „Tiszamente-Óbecse”

Ljubojev Vukašin | 2021. április. 15. | 6:28 | Gazdaság

A Tiszamente-Óbecse vállalat hamarosan új teheratóval lesz gazdagabb, amely az 5 és 7 köbméteres konténerek szállítására lesz alkalmas, és amelynek értéke körülbelül 97.000 euró.

A teherautót ötéves lízingre vásárolta meg a vállalat, melynek beszerzése nagy mértékben fellendíti a mindennapi terepi munkát és a Tiszamente működését, emelte ki Jovan Cenc, a cég művezetője.

Amikor a vállalat jelenlegi vezetése, 2015-ben, átvette a céget, a „Tiszamente” három szemétszállító teherautóval és egy nagykonténerekre alkalmas emelővel rendelkezett, melyeknek átlagéletkora 19 év volt. Az első teherautót 2017-ben vásárolták, ez a legújabb pedig már az ötödik lesz.

Ez egyébként a negyedik szemétszállító, amit a cég lízingre szerzett be,és az ötödik új, 2015. óta, mivel közülük egyet egy projektum keretében vásároltak, emelte ki Fejes Zoltán, a Tiszamente-Óbecse Kft. igazgatója.

A vállalat hamarosan 100 sárga konténert kap az „Ekostar-Pak” cégtől, mondták el a „Tiszamentében”, amelyeket Óbecse közterületeire helyeznek ki, és amelyek az újrahasznosítható hulladék – PET csomagolás, üveg, karton, papír, és alumínium gyűjtésére szolgálnak. Újdonságról számoltak be a másodlagos hulladék gyűjtésére szolgáló Botra hulladéklerakót illetően is.

A tavalyi évhez képest, az újrahasznosított hulladék mennyisége, mintegy 20 százalékkal nőtt. A piacon tapasztalt kavarodások miatt, a „Tiszamente” eddig a tej- és joghurtcsomagolások gyűjtését elkerülte, mostantól azonban a polgárok a zöld zsákokba ezeket is beletehetik, továbbá a PET1 vagy PET5 jelöléssel ellátott háztartási vegyi csomagolásokat is. A Tiszamente-Óbecse vállalat kéri a polgárokat, hogy mielőtt a zöld zsákokba helyezik a tejes, illetve joghurtos palackokat, mossák ki őket!

Hamarosan új teherautóval lesz gazdagabb a „Tiszamente-Óbecse”
Még több hír ebből a kategóriából