Gazdaság

Már négy éve világhírű márkás támlákat varrnak Bácsföldváron

Đorđijev Slađana | 2021. május. 18. | 9:51 | Gazdaság

A Bácsföldváron található Kostel Atomotiv gyárüzemben fejtámlákat varrnak az autóipar számára. Több mint 200 munkavállaló helyezkedett itt el, ami nagyban hozzájárult a település fejlődéséhez, mert a kisebb vidéki területeken nehéz elhelyezkedni. Ez a cég négy éve működik, és kapacitásuk bővítését tervezik.

Mint ahogyan azt Igor Stepanov, az általános szolgálat vezetője elmondta, az üzem nem szűnt meg működni a koronavírus-járvány idején sem, bár nagy volt a bizonytalanság, de még versenyképesebbé váltak a piacon. Az autóipar textilipara nagyon specifikus, és nehéz megfelelő képzettségű munkavállalókat találni, a vállalat viszont rendszeresen használja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat pályázatait annak érdekében, hogy megfelelő módon szerezzenek képzett munkaerőt.

Az üzemben két váltásban folyik a munka, a fejtámlákat a Citroen, a Toyota, a Nissan, a Volvo számára varrják, hetente több mint 30.000 darabot. Az óbecsei Slobodanka Tašković két éve dolgozik a vállalatban és elmondása szerint, korábban ugyanezen a helyen varrt a híres Deko cégnek.

A jó eredmények mellett, és a négy év után, a Kostel tulajdonosa azt tervezi, hogy a következő időszakban még több munkást alkalmaz és egy újabb üzemmel bővíti a vállalat kapacitását.

Már négy éve világhírű márkás támlákat varrnak Bácsföldváron
Még több hír ebből a kategóriából