Gazdaság

Megérkeztek Péterrévére az új sárga konténerek

Ljubojev Vukašin | 2021. május. 28. | 10:36 | Gazdaság

A Tiszamente-Óbecse vállalat 24 új sárga konténert helyezett ki Péterrévén, amelyek a másodlagos hulladék gyűjtésére szolgálnak.

A konténereket a belgrádi „Ekostar Pak” nemzeti üzemeltetővel folytatott együttmködés részeként bocsátották rendelkezésre, és a vállalat célja egy újabb szállítmány biztosítása, annak érdekében, hogy a települést teljes mértékben el tudják látni sárga konténerekkel.

Gyakran előfordul azonban, hogy gátlástalan személyek megsemmisítik,sőt ellopják a konténereket, melyek egyenkénti értéke 26.000 dinárba kerül, a telepítés és a márkajelzés költségei nélkül. Így tavaly két új sárga konténert loptak el Péterrévén. Ezen kívül helyenként a kerekeket is eltávolították róluk.

 Bácsföldvár, Milesevó, Radičević, valamint Pecesor teljes mértékben el van látva sárga konténerekkel. Óbecsére még 600 darabra lenne szükség, és mivel ennek a beruházásnak az értéke nem kevés, a vállalat, miután biztosította Péterrévén a másodlagos hulladék gyűjtésére szolgáló konténereket, folyamatosan tervezi beszerzni a hiányzókat Óbecsére is.

A „Tiszamente” elemzései azt mutatják, hogy az elsődleges szelekció Óbecse községben egyre jobb, hiszen a zöld zsákokban és a sárga konténerekben megnőtt az újrahasznosítható hulladék százaléka.

Megérkeztek Péterrévére az új sárga konténerek
Még több hír ebből a kategóriából