Gazdaság

Óbecse község 30 millió eurót kap csatornahálózat és víztisztító telep kiépítésére

Ljubojev Vukašin | 2021. május. 27. | 11:16 | Gazdaság

Óbecse község az elkövetkező mintegy húsz napban, 30 millió euró értékű szerződést ír alá a Környezetvédelmi Minisztériummal, szennyvízhálózat és szennyvíztisztító telep kiépítéséről Óbecsén, Bácsföldváron, és Péterrévén, közölte Óbecse község elnöke, Dragan Tošić.

Néhány nappal ezelőtt, a Tartományi Kormány aláírta a szerződést, amely alapján Óbecse község 7,5 millió dinárt  kap a csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep kiépítéséhez szükséges műszaki tervdokumentáció kidolgozására.

A helyi önkormányzat határozatot hoz arról, hogy minden polgár rákapcsolódjon a csatornarendszerre, annak érdekében,  hogy az egész rendszer önfenntartó legyen, és hogy a Vízgyár ivóvizét megőrizhessük, mondta Tošić, hozzátéve, hogy ennek az üzemnek és a vízvezetékhálózatnak a rekonstrukciója  a következő lépés.

A községi elnök szavai szerint, a munkálatok négy évig is elhúzódhatnak, emiatt a polgároknak türelemmel kell felfegyverkezniük, hiszen sok utcát feltúrnak majd. Ennek a nagyberuházási projektumnak a befejezése után, a helyi önkormányzat új infrastrukturális beruházások megkezdését tervezi, az utak kiépítését.

Óbecse község 30 millió eurót kap  csatornahálózat és  víztisztító telep kiépítésére
Még több hír ebből a kategóriából