Gazdaság

Óbecse a hulladékgazdálkodási gyakorlat bevált példája

Ljubojev Vukašin | 2021. június. 9. | 8:22 | Gazdaság

A „Fenntartható hulladékgazdákodás” projekt keretében, amelyet a tuzlai Ökológiai és Energiaügyi Központ hajt végre, nemrégiben tanulmányi látogatás valósult meg Óbecsén, a Tiszamente-Óbecse vállalatban.

Ebből az alkalomból, az óbecsei kommunális vállalat képviselői hat bosznia-hercegovinai önkormányzat vezetőit látták vendégül, ahol realizálódik a fenntartható hulladékgazdálkodás megalapozásához nyújtott támogatási projektum. Ezen kívül a cél többek között, a segítségnyújtás ezeknek az önkormányzatoknak és kommunális vállalatoknak, a meglévő stratégiai dokumentumok kidolgozásában és megújításában, amelyek funkcionalitását minden község egy kísérleti projekt megvalósításával teszteli.

Az óbecsei tanulmányút során, a vendégek ellátogattak a Botra városi hulladéklerakóba, ahol bemutatták a hulladékgazdálkodási gyakorlat bevált példáit.

Az Ökológiai és Energiaügyi Központ szerint, egy ilyen tanulmányút nagyon értékes, mert a résztvevőknek lehetőségük nyílik, a jó és a rossz tapasztalatok cseréje révén meglátni, hogy mások hogyan gyűjtik és tárolják a hulladékot,  ami által  a hulladékkezelés megfelelő módját választhatják  a jövőben a maguk számára.

Óbecse a hulladékgazdálkodási gyakorlat bevált példája
Még több hír ebből a kategóriából