Gazdaság

A Vodokanal KV számláinak kézbesítése és kifizetése elektronikus úton is

Ljubojev Vukašin | 2021. június. 10. | 11:01 | Gazdaság

A számlakézbesítés üzleti folyamatának javítása, valamint a szolgáltatás gyorsabb és könnyebb hozzáférhetőbbé tétele érdekében, az óbecsei Vodokanal Közvállalat, lehetővé tette fogyasztói számára, a vízszámlák elektronikus úton történő ingyenes kézbesítését.

Az elektronikus számlázásról szóló törvénnyel előlátták, hogy július 1-től minden jogi személy, azaz a teljes közszféra átállhat az e-számlákra, ami azt eredményezte, hogy a Vodokanal már az év elején elkezdett elektronikus számlákat kézbesíteni a jogi személyeknek.

A számlák kézbesítése e-mailben a felhasználó kérésére aktiválódik, így a Vodokanal nem küldi el a számlákat nyomtatott formában azoknak a fogyasztóknak, akik hozzájárultak vízszámláik e-mailben történő kézbesítéséhez.

Azon előnyön túl, hogy a számla biztosan az e-mail címre érkezik, amint azt Kuti megjegyezte, ezáltal nagy gondot fordítanak a környezetvédelemre, azaz a papírfogyasztás csökkentésére, amelyből évente egy tonnánál is több elfogy, és ez körülbelül 20 fát jelent.

A fogyasztók az elektronikus úton beérkezett számla alapján, ugyanúgy befizethetik az elszámolt összeget, mint a nyomtatott formában, postán beérkezett számlával.

Az elektronikus úton történő számlafizetés mellett, ily módon lehetséges bejelenteni a meghibásodásokat, és egyéb panaszokat is, emelték ki a Vodokanal vállalatban.

A Vodokanal KV számláinak kézbesítése és kifizetése elektronikus úton is
Még több hír ebből a kategóriából