Gazdaság

Új konténerek, újdonságok az ügyfélfogadással, megelőző intézkedések a depónián

Ljubojev Vukašin | 2021. augusztus. 20. | 10:53 | Gazdaság

A magas hőmérsékletek ellenére, az óbecsei Botra hulladéklerakót nem fenyegeti a kigyulladás veszélye, mutatta ki az óbecsei depónia hőkamera-vizsgálatának elemzése, amelyet nemrégiben végeztek el a Tiszamente-Óbecse vállalat kezdeményezésére.

Ezen megelőző intézkedések jelentősége a környezet megőrzése szempontjából annál nagyobb, hogy abban az esetben, ha öt hektár területen kigyulladna a hulladéklerakó, a tűz eloltása több hetet is igénybe venne.

A Tiszamente-Óbecse a Linde-Gas céggel együttműködve, egy biztonsági rendszer kísérleti projektjén dolgozik, amely magában foglalja a talajtüzek oltására szolgáló berendezés telepítését a depónián. Ugyanis a terv az, hogy széndioxidot pumpálnak a gáztalanító csövekbe azért, hogy elolthassák  a hulladéklerakó belsejében kialakult esetleges tüzeket, de megelőzésre is alkalmas, amennyiben a kinti hőmérsékletek rendkívül magasak.

A hónap végéig a Tiszamente, a vállalkozók adományainak köszönhetően, 40 új konténert helyez ki Péterréve közterületeire, amellyel ez a település teljes mértékben el lesz látva sárga konténerekkel, amelyekben a polgárok a másodlagos hulladékot, azaz a PET flakonokat, az üveget, a  kartont, a papírt és az alumíniumot gyűjtik. Ez azt jelenti, hogy a zöld zsákokat visszavonják a használatból.

A Tiszamente-Óbecse vállalat egyébként, új intézkedéseket vezet be az ügyfelekkel való munka kapcsán, augusztus 23-tól, hétfőtől. Azok a polgárok, akiknek kapcsolatba kell lépniük a vállalattal, kötelesek elektronikus úton, vagy telefonon keresztül időpontot egyeztetni, és minden járványügyi intézkedést betartva érkezni a megbeszélt időpontra. Az igazgató elmondása szerint, a további értesítésig, nem lesz előzetes bejelentkezés nélküli ügyfélfogadás a vállalatban.

Új konténerek, újdonságok az ügyfélfogadással, megelőző intézkedések a depónián
Még több hír ebből a kategóriából