Kultúra

Méltó Szent István-napi megemlékezés és a Petőfi Sándor MK 30 éves jubileuma

TV Bečej Redakcija | 2021. augusztus. 23. | 10:15 | Kultúra

Noha szerényebb körülmények között, de idén is méltóképpen ünnepelték meg augusztus 20-án, Óbecsén, a magyarság  egyik legnagyobb  ünnepét,  Szent István napját, a keresztény magyar államalapítás emléknapját. Az idén 30 éves jubileumát ünneplő Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezésében megtartott ünnepség, ezúttal is sok embert vonzott.

A kenyeret az ünnepi szentmisén Ft. Pósa László áldotta és szentelte meg, míg az új búzából sütött kenyeret Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke szegte meg.

Az ünnepség a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben ünnepi műsorral folytatódott, Őrtűzek címmel, melyben a kultúrkör Petrence és Kiscimbora táncegyüttesei léptek fel szerkesztett műsorral, amelyben Varró Tódor, Rókus Zoltán színművész, Kovács Franciska és Stefaniga Ottília is szerepelt. A műsor folytatásban az idén 30 éves jubileumát ünneplő Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szakcsoportjai mutatkoztak be. A Kisbekecs, a Petrence és a Kiscimbora táncegyüttesek, a Dúdoló énekcsoport, a társas- és modern tánccsoport, a Botra férfikórus és a Szelence énekegyüttes, amelyek színvonalas műsorukkal tették felemelővé a kultúrkör  fennállásának  30 éves jubileumát.

A rendezvényt a budapesti Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Nemzeti Tanács, az Óbecsei önkormányzat, illetve a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta.

Méltó Szent István-napi megemlékezés és a Petőfi Sándor MK 30 éves jubileuma
Még több hír ebből a kategóriából