Kultúra

Az „Online Hagyományőrző” neves óbecsei hölgyek munkásságát kutatja

Ljubojev Vukašin | 2021. szeptember. 8. | 9:39 | Kultúra

Az „Online Hagyományőrző” projektum keretében, amit az Óbecsei Népkönyvtár hajt végre, a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium finanszírozásával és támogatásával, az Ifjúsági Iroda önkéntesei, valamint az Óbecsei Fiatalok Egyesülete  kutatatómunkába fogott, hogy feltárják Óbecse kulturális öröksége képviselőinek: Draga Dejanović, Julka Đorđević Hlapec és Grozdana Olujić alkotómunkásságát.

Amellett, hogy megismerkednek az óbecsei értelmiségi hölgyek „jellemével és munkásságával”, a fiataloknak lehetőségük van arra is, hogy megismerkedjenek azzal a történelmi és társadalmi kontextussal, amelyben ezek a nagyszerű hölgyek dolgoztak.

Ennek a kutatásnak a jelentősége egyébként nagymértékben meghaladja Óbecse község határait, mert ez a három híres óbecsei hölgy nemcsak városunk történelmét, hanem a szerb kutúra történetét is öregbíti.

A projekt egyik célja az is, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Draga Dejanović, Julka Đorđević Hlapec és Grozdana Olujić, nemcsak passzív fogyasztói voltak a kultúrának, hanem jelentős örökséget hagytak hátra, amely kommunikál modern tapasztalatainkkal is, mondta Svirčev.

A Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium az „Online Hagyományőrző” projektumot 800.000 dinárral támogatta.

Smrtovnice
Az „Online Hagyományőrző” neves óbecsei hölgyek munkásságát kutatja
Még több hír ebből a kategóriából