Kultúra

Csodálatos koncerttel zárta nyári idényét az Óbecsei Népkönyvtár

TV Bečej Redakcija | 2021. szeptember. 13. | 9:18 | Kultúra

Toll Gyula és Kovács Gyuszi, „Tiho noći moje zlato spava” , azaz „Leszállt a csendes éj” elnevezésű koncertjével zárult a nyári idény az elmúlt pénteken az Óbecsei Népkönyvtárban.

Toll Gyula, hegedűművész, a Vajdasági RTV zenekarának koncertmestere, akinek rengeteg fellépése volt, úgy hazánkban, mint külföldön, például Amerikában, Kanadában, Koreában, de fellépett nagy számú hazai jeles művészekkel, mint Zvonko Bogdan, Đorđe Balašević, Vitkai Kucsera Ágota, a Legende és a Frajle együttesekkel, idén pedig Óbecse község elismerésben részesítette, zenei alkotómunkájáért és a népzene ápolásáért, elmodta, hogy nagyon örül annak, hogy az óbecsei közönségnek koncertezhetett, mivel erre ritkán adódik alkalma.

A koncert repertoárja igen változatos volt, a hallgatónótáktól, a csárdásokon keresztül, a frissess zenéig, így a közönségnek alkalma volt élvezni a magyar és a szerb nyelven előadott  szebbnél szebb dallamokat, a két művész, Toll Gyula és Kovács Gyuszi tolmácsolásában .

Elizabeta Šiljačić, az Óbecsei Népkönyvtár könyvtárosa kiemelte, hogy ezzel a csodálatos koncerttel, méltón lezárult a nyári idény, az Óbecsei Népkönyvtárban.

Csodálatos koncerttel zárta nyári idényét az Óbecsei Népkönyvtár
Még több hír ebből a kategóriából