Közélet

„Gastro fest” a többnemzetiségű különlegességek és a hazai termékek jegyében

Ljubojev Vukašin | 2021. szeptember. 22. | 10:35 | Közélet

Az ínyenc-családi rendezvényt a „Gastro fest”-et, szeptember 26-án, vasárnap tartják az Erdőtelepítők parkjában.

A látogatóknak ezúttal is lehetőségük lesz élvezni a vajdasági fiatal szakácsok által készített vasárnapi ebédet, amelyet 12 és 16 óra között szolgálnak fel. A kínálat valóban gazdag és változatos lesz.

A Gastro Fesztivált a hazai termékek piaca teszi teljessé, amelynek keretében Vajdaság minden tájáról, 9 és 20 óra között, bemutatkoznak a termelők, így az ínyenceknek lehetőségük nyílik a kézműves sörök, borok,sajtok és egyéb tejtermékek kóstolására, továbbá gyümölcstermékeket, zöldségeket és hústermékeket is megízlelhetnek.

A „Gastro fest” keretében, a vajdasági szakiskolák fiatal szakácsainak főzőversenyt rendeznek, akik  a szervezők elmondása szerint, rég elfeledett ételeket készítenek egy bizonyos történelmi időszakból.

A legkisebbek 13-tól 18 óráig élvezhetik saját kuckójukat, a Mosolyszigetet, amely egy fesztivál a Gastro festen belül, ahol különleges programokat terveznek a gyerekek számára, például lovaglást, gumivár-ugrálást, gyermekkoncerteket, különféle műhelymunkákat a környezetvédelemről és az újrahasznosításról.

A rendezvényt 11 és 17 óra között, tamburazene gazdagítja, a Perpetuum mobile zenekar koncertje pedig 17.30-kor kezdődik.

„Gastro fest” a többnemzetiségű különlegességek és a hazai termékek jegyében
Még több hír ebből a kategóriából