Közélet

A munkaakciók megerősítették a Sever Đurkić lakótelep kicsi, de összetartó közösségét

Ljubojev Vukašin | 2021. szeptember. 23. | 7:35 | Közélet

A Sever Đurkić lakótelep lakónak példája bizonyítja a leginkább azt, hogy az egység és az összetartás teljesen megváltoztathatja egy kis közösség életminőségét. A hat hónapja tartó munkaakcióknak köszönhetően, a lakótelep az ideális lakóhely szinonímájává vált, mind a gyermekek, mind a felnőttek számára.

Körülbelül 160 lakás van itt, mintegy 400 lakóval, közülük szinte a fele hozzájárult ezekhez a munkaakciókhoz. Emellett egyes vállalkozóktól is érkezett segítség, de a környező utcák lakói is besegítettek.

Egyesek pénzeszközökkel, egyesek munkával, vagy a pálya és a lakótelep felújítására szolgáló építőanyaggal járultak hozzá az akciókhoz.

Minden több mint két és fél evtizeddel ezelőtt kezdődött.

Az akkor még gyerekek, mára már felnőtt emberek ötlete volt, hogy fel kell újítani a pályát, és meg kell kezdeni a lakótelep rendezését. A munkálatok közben közelebb kerültek egymáshoz,  jobban megismerkedtek, értékelik és tisztelik egymást. Ennek a kicsi, de összetartó közösségnek sok terve van arra vonatkozóan, hogy még szebbé tegyék a lakótelepet,és hogy a fiatal nemzedékek számára teret biztosítsanak a felnőtté váláshoz és a játékhoz.

Terveik között szerepel továbbá jótékonysági tornák megszervezése, hasonlóan a Boško Gugleta számára nemrégiben megtartott rendezvényhez, azzal, hogy az ezekből befolyó pénzforrások egy részét, a lakótelep életkörülményeinek fenntartására és fejlesztésére fordítják.

A Sever Đurkić lakótelep az egészséges és boldog élet még jobb oázisává válik, mindaddig amíg ápolják az öszetartást és a jó szomszédi viszonyokat.

A munkaakciók megerősítették a Sever Đurkić lakótelep kicsi, de összetartó közösségét
Még több hír ebből a kategóriából