Közélet

Személyes példával hívják fel a leendő sofőrök figyelmét a biztonságos vezetésre

Ljubojev Vukašin | 2021. szeptember. 28. | 11:12 | Közélet

Slaviša Savić középiskolásként közlekedési balesetet szenvedett, melynek következményeként, lebénult és kerekesszékbe kényszerült. A gyorshajtás, az engedély nélküli vezetés, valamint a biztonsági öv mellőzése, súlyos következményekkel járt, és maradandó nyomot hagyott életében.

A Szerbiai Paraplégiások Mácsvai Körzetének Szövetsége, Óbecse község Ifjúsági Irodájával együttműködve, valamint Óbecse község Közlekedésbiztonsági Tanácsának anyagi támogatásával, negyedik éve szervezi meg a „Még mindig vezetek” elnevezésű, középiskolásoknak szánt előadást, amely a biztonságos közlekedésről szól, jövendőbeli gépkocsivezetőknek.

Több mint 40.000 fiatal hallotta Szerbia-szerte a Paraplégiások Szövetsége hét előadójának személyes történetét és tapasztalatát, akik a balesetük napján átlagosan 20 évesek voltak. Többen közülük  súlyos gerincsérüléssel kerekesszékbe kényszerültek.

Savić kiemelte, hogy jelentős támogatást kapnak az előadásokon részt vevő diákok visszajelzéseiből.

Az előadás végén, a fiatalok kipróbálhatták az úgynevezett „részeg szemüveget“, melynek segítségével demonstrálható az ember pszichofizikai képességeinek csökkenése alkoholbefolyásoltság, illetve droghatás alatt.

Osmrtnice
Személyes példával hívják fel a leendő sofőrök figyelmét a biztonságos vezetésre
Még több hír ebből a kategóriából